23 Nisan 2012 Pazartesi

Sosyal Medyaya Giriş


Her şey bu dönem almaya başladığım Sosyal Medyada Marka Yönetimi dersiyle başladı. Bu dersi alana kadar böyle bir alanın olduğunu bile bilmiyordum neyse hocamız anlattıkça bu işi sevmeye başladım ve hatta ilerde de bu işi yapmak istediğime karar verdim. Burada da öğrendiklerimi sizle paylaşmaya çalışacağım.

Son yıllarda sosyal medya ismini çok duyar olduk. Peki, nedir bu sosyal medya? ve Nasıl bu kadar popüler oldu? Kısaca sosyal medya interneti olan kullanıcıların kolayca ulaşabildiği, içeriğini kullanıcıların ürettiği ve karşılıklı paylaşım imkânı sağlayan dijital medyadır. Ne güzel bir şey dimi? İçeriğe müdahale edebiliyoruz, istediğimizi paylaşıyoruz, istediğimizle iletişim kurabiliyoruz.. Eskiden öyle miydi? Medya içeriğini üretenler ile bir alakamız yoktu, biz sadece tüketiciydik. Ama artık çift taraflı bir iletişim var. Aslında sosyal medyanın bu kadar popüler olmasının sebebi de bu bence.

 Bugün sosyal medya o kadar güçlü oldu ki siyasetçilerden, şarkıcılara, oyunculara kadar hemen herkes bu mecrayı kullanıyor. Çünkü artık gündemi sosyal medya belirliyor. Dünyada olan biten her şeyi sosyal medya ile anında öğrenebiliyoruz. Bu kadar güçlü bir mecraya markalarda kayıtsız kalmadı tabi ki, böylesine güçlü bir mecrayı kendi avantajlarına çevirmek için hemen sosyal medya da yerlerini aldılar. Tabi bunlardan daha sonra bahsedeceğiz.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder