30 Nisan 2012 Pazartesi

Twitter'ı Nasıl kullanıyoruz?


Son yıllarda Twitter hayatımızda önemli bir yer edindi. Artık insanlar gündemi televizyonlardan, gazetelerden değil Twitter’dan takip etmeye başladı. Çünkü anlık paylaşımlarla her şeye daha hızlı ulaşabiliyoruz. Peki, Twitter’ı nasıl kullanıyoruz? Twitter’da neler önemli? İlk olarak Followers ( Takipçi ) sayısından başlayalım. Çünkü insanların ilk baktığı şey takipçi sayısıdır. Ayrıca takipçi sayınız ne kadar çoksa tweetleriniz o kadar çok kişiye ulaşır. Eğer bir siteniz varsa twitterdan sitenize trafik de sağlayabilirsiniz.
 İkinci olarak Retweet olayı var. Yolladığınız bir tweeti kaç kişi retweet etmiş? Eğer tweetleriniz başkaları tarafından retweet ediliyorsa çok  daha fazla takipçiniz olabilir. Çünkü sizin tweetinizi retweet eden kişinin takipçileri de sizi görecek ve belki de takip etmek isteyecek.  Genelde bir bilgi paylaşan, anlamlı olan, insanı güldüren tweetler retweet ediliyor. Benim tavsiyem ergenler gibi sürekli sitem dolu “ay çok sıkıldım”, “hayat bok gibi”  tarzında tweetler atmayın. Çünkü çoğu insan bunları duymak istemez. 
Neyse geldik üçüncüsüne Reply (Yanıtla).  Eğer tweetlerinize yanıt geliyorsa takipçilerinizle etkileşim halindesiniz demektir. Tabi bu da yine attığınız tweetlerle alakalı diyebiliriz. Bir de Following/Follower Ratio (Takip ettiklerinizle Takipçilerinizin oranı) var. Twitter da bir sürü hesap görüyoruz 30 bin kişiyi takip ediyor 30 bin de takipçisi var. Bu hesaplar daha çok kişiye ulaşabilir ama bence o takipçilerin çoğu takip edildikleri için o hesabı takip etmeye başlıyorlar. Bir de bin kişiyi takip de 10 bin takipçisi olan hesaplar var. Bence bunlar diğerine göre daha etkilidir. Çünkü insanlar karşılık beklemeden takip ediyorlar ve o hesaptan gelecek olan tweetleri merak ediyorlar. Bunları bir düşünün derim!

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder